پروژه ساخت ویلا یک فرآیند زمان پر و طولانی است که باید طی چندین مرحله اجرا شود تا بهترین نتیجه را برای شما به همراه داشته باشد. اگر قصد دارید که زمینی خریده و در آن ویلایی بسازید، و یا زمینی دارید که برای زراعت مناسب نبوده و تصمیم دارید آن را به یک باغ و ویلا تبدیل کنید، باید با 0 تا 100 ساخت ویلا آشنا شده و بدانید که در هر مرحله چه باید کرد. همچنین با انواع ویلا آشنا شده و اطلاعات لازم در زمینه نحوه محاسبه هزنیههای ساخت ویلا بدست آورید. بر این اساس با ما تا انتهای این مطلب همراه شوید.
آشنایی با صفر تا صد ساخت ویلا
ساخت ویلا فرآیندی است که طی چندین مرحله انجام شده و باید تمامی مراحل آن کاملا مطابق اصول و استانداردهای مقاومسازی اجرا شوند تا در پایان ویلایی زیبا، ایمن و مقاوم در اختیار شما قرار گیرد. بدین صورت شما میتوانید با خاطری آسوده زمان استراحت و اوقات فراغت خود را در ویلای لوکس خود گذرانده و از امکانات تفریحی و رفاهی که در آن اجرا شده است، بهرهمند شوید. برای داشتن یک ویلای منحصر به فرد، رویایی و ایدهآل، باید ساخت ویلای خود را به شرکتی بسپارید که تجربه کاری و سابقه درخشانی در زمینه ساخت ویلا داشته و از توانایی آن شرکت در اجرای نیازها و جزئیات مد نظر شما در ویلا اطمینان حاصل کنید تا در انتهای این فرآیند، ویلای ساخته شده به شما آرامش جسمی و روحی بسیاری ببخشد. مراحل ساخت ویلا شامل موارد زیر میباشد:
1. مرحله اول: انتخاب و خرید زمین ویلا
اولین قدم جهت ساخت ویلا، انتخاب و خرید یک زمین مناسب برای ساخت ویلا است که این میتواند در هر شهری و هر منطقهای باشد. اگر ساکن تهران یا کرج هستید، ما به شما پیشنهاد میکنیم که مناطق کردان، سهیلیه، زعفرانیه، هشتگرد، محمدشهر و … را مد نظر خود قرار دهید. انتخاب منطقه و زمین مورد نیاز برای ساخت ویلا کاملا به سلیقه شما، بودجه مورد نظر، میزان دسترسی آن منطقه به مراکز درمانی و رفاهی، داشتن خاک مرغوب، قسمت مناسب و … بستگی دارد. شما میتوانید هنگام خرید زمین نیز از مشورت کارشناسان ما در دفتر معماری یاد بهرهمند شوید.
2. مرحله دوم: بررسی زمین و تهیه نقشه توپوگرافی
در این مرحله زمین مورد نظر شما باید به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته و تمامی مشخصات آن از جمله طول، عرض و ارتفاع زمین، میزان شیب زمین، مختصات دقیق تمام عناصر موجود بر روی زمین را مورد بررسی قرار داده و یک نقشه از آن تهیه میشود. پس از بدست آوردن تمامی مشخصات لازم، نقشه در اختیار تیم طراحی قرار میگیرد تا ویلای مورد نظر شما را طراحی کنند.
3. مرحله سوم: طراحی ویلا بر اساس سلیقه شما
طراحی ویلا یکی از مراحل مهم در زمینه ساخت ویلا به شمار میرود. تیم معماری و طراحی دفتر یاد با استفاده از توپوگرافی زمین و اطلاعاتی که شما در زمینه ویلای ایدهآل خود در اختیار ایشان قرار میدهید، ویلای شما را طراحی میکنند. برای آنکه این مرحله به خوبی پیش رود، شما باید درباره تصوری که از ویلای رویایی خود دارید، نیازهای خود، سبک مورد علاقه خود در طراحی ویلا و بودجه مالی که جهت طراحی و ساخت ویلا در اختیار دارید با تیم طراحی و معماری دفتر یاد صحبت نموده و تمامی جزئیات را با آنها در میان بگذارید.
طراحی ویلا میتواند سبکهای بسیار متنوعی داشته باشد که هر یک از آنها زیباییها، مزایا و معایب خود را دارد و شما میتوانید بر اساس سلیقه و شرایط زمین خود هر یک از این موارد را انتخاب نمایید. از جمله این سبکهای طراحی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ویلا روستیک
- ویلا کلاسیک
- ویلا مدرن
- ویلا پست مدرن
- ویلا نئوکلاسیک
- ویلا تلفیقی
- ویلا مینیمال
4. مرحله چهارم: اخذ مجوزهای لازم جهت ساخت ویلا
اخذ مجوزهای لازم از شهرداری جهت ساخت ویلا در زمین خود، یکی از مهمترین مراحل به شمار میرود که در صورت عدم امکان دریافت این مجوزها، ادامه فرآیند ساخت غیر ممکن خواهد بود. برای این کار باید تمامی نقشههایی که تیم معماری از زمین و طراحی مد نظر تهیه کردهاند را در اختیار شهرداری قرار دهید تا تمامی آنها مورد بررسی قرار گرفته و از طراحی آن بر اساس شرایط و ضوابط ساخت ویلا در منطقه مورد نظر اطمینان حاصل شود.
5. مرحله پنجم: مسطح کردن زمین
پس از دریافت جواز ساخت ویلا، نوبت به مسطح نمودن زمین مورد نظر میرسد. در این مرحله باید زمین پروژه عاری از هرگونه ریشه درختان، سنگ، قلوه سنگ و … شود و با فشردهسازی خاک زیرین، زمین را آمده نقطهگذاری نمایند.
6. مرحله ششم: نقطهگذاری زمین
در این مرحله باید بر روی زمین نقطهگذاری شده و ریسمانکشی شود تا از تراز بودن زمین اطمینان حاصل شود. برای این کار باید به صورت فرعی نقشه ویلا بر روی زمین ترسیم شود تا از ناحیه اجرا ویلا و متناسب بودن ابعاد زمین با نقشه تهیه شده اطمینان حاصل شود. این مرحله که با نام رنگریزی نیز شناخته میشود، به وسیله ابزاری نظیر ریسمان، زنگ و گچ انجام میشود.
7. مرحله هفتم: گودبرداری
گودبرداری ویلا بر خلاف ساخت ساختمانهای چند طبقه زیاد عمیق نیست و باید توسط افراد متخصص و تجهیزات کامل انجام شود. گودبرداری یک مرحله مهم و بسیار خطرناک است، به همین دلیل باید تمامی نکات ایمنی به آن رعایت شود تا از آسیب دیدن افرادی که در این پروژه فعالیت دارند و ساختمانهای کنار این زمین پیشگیری شود. پیش از گودبرداری، محل فونداسیون و شناژها توسط گچ یا رنگ بر اساس نقشه بر روی زمین مشخص میشوند تا حفر زمین به وسیله ماشین آلات به خوبی انجام شود.
8. مرحله هشتم: بتنریزی اولیه
پس از گودبرداری بتنریزی اولیه یا فونداسیون باید به خوبی انجام شود، در غیر این صورت با خروج شیره بتن و کرمو شدن آن، مشکلات بزرگی رخ میدهد. برای این کار از بتنی با عیار پایین استفاده میشود که تنها برای زیرسازی بوده و 10 تا 15 سانتیمتر ارتفاع آن خواهد بود.
9. مرحله نهم: اجرا اسکلت ساختمان ویلا
پس از بتنریزی اولیه، باید به وسیله آجر، فلز و یا فایبرگلاس قالببندی فونداسیون انجام شود. سپس نوبت به آرماتوربندی میرسد که باید مطابق نقشه سازه انجام شود. برای ساخت ستونها، باید آرماتورها قالبگذاری شده و توسط ناظر تایید شوند تا بتنریزی ستونها انجام شود. تمامی این مواردی که مطرح شده است، برای ساخت سازه بتنی میباشد؛ در صورتی که قرار باشد ویلا با سازه فلزی اجرا شود، این مراحل کاملا متفاوت خواهند بود.
10. مرحله دهم: دیوارچینی و اجرا سقف ویلا
در این مرحله از آجر یا بلوک استفاده میشود تا دیوارهای اصلی ویلا ساخته شده و فضای ایجاد شده را به بخشهای مختلف همچون اتاق، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، پذیرایی و … تقسیم نماید. پس از آن باید سقف سازه ایجاد شود که نوع سقف متناسب با شرایط آب و هوایی محل مورد نظر، میزان بارندگی، طراحی ساختمان و … تعیین میشود. بدین صورت ساختمان ویلای شما تقریبا تکمیل میشود.
11. مرحله یازدهم: اجرا تاسیسات مکانیکی و الکتریکی و نصب قاب در و پنجره
برقکشی و لولهکشی فضاهای مختلف ویلا از جمله جزئیات مهم ساخت یک ساختمان به شمار میرود که باید کامل درست و اصولی انجام شود. همچنین لولههای سرد و گرمم سیستم گرمایشی ویلا نیز باید نصب شوند.
پس از آن نوبت به نصب قاب در و پنجرهها در محل مشخص شده میرسد؛ اما باید در نظر داشته باشید ک نصب درب و پنجره باید پس از به اتمام رسیدن کار ساخت ویلا انجام شود تا در حین انجام عملیات ساخت و ساز آسیب نبینند.
12. مرحله دوازدهم: عایقکاری دیوارها و کف سرویس بهداشتی و آشپزخانه
عایقکاری دیوارها، سقف و کف ساختمان به طور کلی یکی از اقدامات واجب در زمینه ساخت یک سازه به شمار میرود. اما عایقکاری مکانهایی همچون سرویس بهداشتی و آشپزخانه که همیشه در معرض رطوبت قرار دارند، نیاز به اقدامات ویژهای دارد. پس از عایقسازی سقف، کف و دیوارهای این فضاها، کاشیها یا سرامیکهای مورد نظر شما بر روی کف و در برخی موارد دیوار این فضاها نصب میشوند.
13. مرحله سیزدهم: سفیدکاری دیوارها
در این مرحله دیوارهای داخلی و خارجی با مصالح پوشانده شده و سفیدکاری انجام میشود. پس از آن نوبت به گچکاری دیوارهای داخلی ویلا میرسد که در مرحله آخر اقدام به نازک کاری دیوارها مینمایند. این نکته را در نظر داشته باشید که سفیدکاری دیوارهای داخلی باید تا ارتفاعی انجام شود که امکان آلودگی و کثیفی آن در کمترین حد ممکن باشد.
14. مرحله چهاردهم: اجرا سقف کاذب و کفسازی
اجرای سقف کاذب پیش از کفسازی انجام میشود، زیرا ممکن است هنگام نصب سقف کاذب، به کف ویلا آسیب برسد. در صورت نیاز شما میتوانید انواع روشناییها و لامپهای مدرن و جذاب را در این سقف کاذب نصب کرده و زیبایی فضای ویلای خود را چندین برابر نمایید.
پس از آن نوبت به ساخت کف ویلا میرسد که باید مطابق سلیقه کارفرما از انواع سرامیک یا پارکت استفاده نمود.
15. مرحله پانزدهم: نصب در، پنجره و سایر تجهیزات ویلا
در این مرحله باید به ریزهکاریه و جزئیات باقی مانده پرداخته شود. به عنوان مثال درب و پنجرهها به طور کامل نصب میشوند، گچبریها اجرا شده و سفیدکاری به اتمام میرسد و نصب شیرآلات، پریزها و لامپها انجام میشود.
16. مرحله شانزدهم: اجرا نمای ویلای شما
پس از به اتمام رسیدن جزئیات ساخت فضای داخلی ویلا، نوبت به اجرای نمای ویلای شما مطابق طراحی ایجاد شده میرسد. ظاهر و نمای ویلا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و باید به گونهای باشد که بتواند به خوبی سلیقه شما را به افراد ناظر معرفی نماید. نمای ساختمان باید به درستی اجرا شود تا از آسیب دیدن ساختمان در مدت زمان کوتاه و بازسازی زودهنگام ویلا پیشگیری نمود.
جهت اجرای نمای ویلا میتوان از سبکهای معماری مختلف همچون سبک کلاسیک، مدرن، مینیمال، روستیک و … استفاده نمود که هر یک از آنها میتوانند هزینه اجرای متفاوتی داشته باشند. به عنوان مثال، نمای مدرن به دلیل داشتن جزئیات کمتر و مصالح ارزانتر، هزینه اجرای کمتری نیز دارد. اما هزینه ساخت نمای کلاسیک بسیار بیشتر خواهد بود؛ زیرا جزئیات بسیار زیادی داشته و هزینه متریال به کار رفته در آن بیشتر است.
17. مرحله هفدهم: ساخت محوطه اطراف ویلا
پس از به اتمام رسیدن نمای ساختمان ویلا، نوبت به محوطه باغ آن میرسد. برای طراحی و ساخت محوطه ویلا، شما باید فاکتورهای مختلفی از جمله سلیقه شما، تجهیزات مورد نیاز شما در فضای باغ، متراژ محوطه و … را در نظر بگیرید. تجهیزات مورد نیاز برای فضای بیرونی ویلا تنوع بسیار زیادی دارند و میتوانند شامل مواردی مانند استخر، آلاچیق، مبلمان باغی، کبابپز و … باشند. به کمک این تجهیزات شما میتوانید فضای اطراف ویلای خود را به یک مکان تفریحی برای استفاده از اوقات فراغت خود و در عین حال یک باغ سرسبز و زیبا تبدیل نمایید.
آشنایی با انواع ویلاها از نظر تعداد طبقات
ویلاها بر اساس تعداد طبقات و مستقل بودن یا نبودن فضاها به 4 نوع کلی دستهبندی میشوند:
ساخت ویلای فلت
ویلای فلت در واقع همان ویلای یک طبقه است که تمامی فضاهای موجود در این ساختمان از جمله اتاق خواب، پذیرایی، حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و … در همان طبقه بوده و مستقل نیستند. بدین صورت کمی از میزان خصوصی بودن این فضاها کاسته میشود اما دسترسی به تمام فضاهای موجود بسیار آسانتر است.
ساخت ویلای نیم پیلوت
ویلای نیمپیلوت، به ویلایی گفته میشود که بخشی از فضاها مانند اتاق خواب و سرویس بهداشتی که نیاز به حفظ حریم شخصی و خصوصیتر شدن فضا دارند، در محیطی نیم طبقه و جدا از سایر فضاها قرار میگیرند. بدین صورت هم دسترسی نسبتا راحتی به این نیم طبقه وجود دارد و هم حریم شخصی فضاهای خصوصی حفظ شده است.
ساخت ویلای دوبلکس
ویلای دوبلکس، ویلایی است که بخشهای خصوصی و مشترک آن به طور کامل از هم جدا شده و در طبقات مختلفی قرار دارند. این دو بخش میتوانند راهی جدا یا مشترک داشته باشند. به طور کلی فضاهای خصوصی همچون اتاقخوابها، سرویس بهداشتی، حمام و … در فضای جداگانه قرار گرفته و فضاهای مشترک همچون پذیرایی و آشپزخانه در طبقهای دیگر ساخته میشوند.
ساخت ویلای تریبلکس
ویلای تریبلکس که شامل 3 طبقه همکف، طبقه اول و طبقه دوم میشود، علاوه بر تفکیک فضاهای خصوصی و مشترک از یکدیگر، امکان ایجاد مکانهای اضافی و تفریحی را نیز برای صاحبان ویلا فراهم میکند. در بسیاری از موارد طبقه سوم ویلاهای تریبلکس به فضاهای تفریحی، اتاق بازی، سالن ورزشی، کتابخانه و … تبدیل میشود.
دفتر معماری یاد، بهترین دفتر معماری جهت ساخت ویلا
ساخت ویلا یک امر تخصصی و مهم است که باید به افراد متخصص، حرفهای و با تجربه سپرده شود. به همین دلیل باید ساخت ویلای خود را به تیمی بسپارید که تجربه بالا و سابقه خوبی در ساخت ویلا در سبکهای مختلف داشته باشند. به همین دلیل ما به شما دفتر معماری یاد را پیشنهاد میکنیم. این مجموعه با داشتن سابقه درخشان در ساخت انواع ویلاهای گوناگون در شهرهای مختلف از جمله کرج، تهران، شهرهای شمالی و … میتواند پروژه ساخت ویلای شما را بر عهده گرفته و به بهترین شکل به اجرا درآورد. برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ساخت ویلا توسط این مجموعه، با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید.
مدت زمان ساخت ویلا به چه مواردی بستگی دارد؟
به طور کلی مدت زمان ساخت ویلا بر اساس فاکتورهای مختلفی محاسبه میشود که بر اساس شرایط، در برخی موارد ممکن است زودتر و یا دیرتر از مدت زمان تعیین شده پروژه به پایان برسد. فاکتورهای تاثیرگذار بر مدت زمان ساخت ویلا شامل موارد زیر میباشند:
- سبک طراحی ویلا: بر اساس سبک طراحی ویلا و میزان پیچیدگی ساخت طراحی مد نظر، میتواند مدت زمان ساخت ویلا متغیر باشد.
- مدت زمان اخذ مجوزهای لازم: گذراندن مراحل قانونی و دریافت مجوزهای لازم برای ساخت ویلا یکی از مواردی است که بر مدت زمان به پایان رسیدن پروژه تاثیرگذار خواهد بود. زیرا ممکن است گذراندن فرآیندهای قانونی و مراحل دریافت مجوز زمان زیادی طول بکشد.
- فصل و شرایط آب و هوایی: شرایط آب و هوایی مانند بارش برف و باران و یا باد و و طوفان ممکن است زمان ساخت را به تعویق اندازد.
- وضعیت زمین: در برخی موارد ممکن است زمین خریداری شده مشکلات و ناهمواریهای زیادی داشته باشد که موجب میشود زمان زیادی برای برطرف کردن این مشکلات نیاز باشد.
- هماهنگی تیم اجرایی: میزان مدیریت و هماهنگی تیم برای اجرای دقیق تمامی برنامهها در زمان مشخص شده، تاثیر بسزایی در کاهش زمان ساخت ویلای شما دارد.
- وضعیت بودجه و مدیریت مالی: میزان تزریق مالی کارفرما مطابق برنامه مالی از پیش تعیین شده هنگام پیش رفتن پروژه، میتواند سرعت ساخت را افزایش داده و موجب شود که در زمان کمتری پروژه به اتمام برسد.
هزینه ساخت ویلا توسط دفتر معماری یاد چگونه محاسبه میشود؟
هنگام ساخت ویلا، عوامل مختلفی وجود دارند که بر هزینه نهایی پروژه تاثیرگذار هستند که باید هنگام تعیین هزینهها مورد بررسی قرار گیرند تا بتوانید بودجه مورد نیاز برای ساخت ویلا را تامین کرده و سپس به ساخت آن بپردازید. این عوامل شامل موارد زیر هستند:
- تعداد طبقات ویلا: همانطور که در این متن به آن اشاره شد، ویلای شما میتواند یک طبقه، دو طبقه و یا سه طبقه باشد که ساخت هر یک از این طبقات متریال بیشتر و پیچیدگی خاص خود را دارند.
- نوع مصالح و متریال به کار رفته در ساخت ویلا: هر یک از متریالی که برای ساخت ویلا مورد استفاده قرار میگیرند، ارزش و هزینه متفاوتی دارند که قیمت این متریال با توجه به عوامل مختلف همچون نوسانات قیمت ارز و آهن میتواند تغییر کند.
- نوع تاسیسات ویلا: کیفیت و نوع تاسیساتی که برای ساخت ویلا استفاده میشوند، میتوانند بر قیمت تمام شده ویلا شما تاثیرگذار باشند. به عنوان مثال شما میتوانید از تاسیسات تمام اتوماتیک استفاده کنید که هزینه آن بیشتر خواهد بود.
- سبک طراحی و معماری ویلا: مورد بعدی، سبک معماری ویلای شما است که میتواند بر هزینه ساخت آن تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال هزینه ساخت ویلای کلاسیک نسبت به ویلای مدرن، مینیمال و یا روستیک بالاتر است. زیرا پیچیدگی بیشتری داشته و هزینه متریال آن نیز بالاتر از سایر سبکهای طراحی میباشد.
- هزینه دکوراسیون داخلی و محوطهسازی ویلا: در صورتی که قصد دارید دکوراسیون داخلی و محوطهسازی ویلای خود را نیز به دفتر معماری یاد بسپارید، باید بدانید که هزینه این موارد نیز بر هزینه ساخت ویلا افزوده میشود.
- هزینه تیم اجرایی: هزینهای که باید به نیروی انسانی و تیم اجرایی پرداخت شود نیز بر هزینه نهایی ساخت ویلا افزوده میشود.
با توجه به این موضوع، اگر قصد دارید ساخت ویلای خود را بر عهده تیم حرفهای دفتر معماری یاد قرار دهید، جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینههای ساخت ویلا، میتوانید از طریق شمارههای درج شده در سایت با ما تماس گرفته و اطلاعات لازم را در اختیار کارشناسان ما قرار دهید تا هزینه ساخت ویلا را به شما اطلاع دهند.