طراحی نمای ساختمان چیست؟

طراحی نما (facade design) اساسی‌ترین بخش‌های پروژه است که شامل الگوی طراحی از یک سازه است که به آن هویت و شخصیت می‌بخشد. نمای بیرونی ساختمان نقش مهمی در ترغیب افراد به دیدن سایر بخش‌های سازه ایفا می‌نماید. نحوه طراحی نما بر میزان ارزش اقتصادی آن تاثیر بسیاری دارد از این رو برای سازندگان، دارای اهمیت است. به طور کلی، نوع طراحی نما، در جذب مشتری و افزایش فروش بسیار موثر است. 

با توجه به این امر که طراحی نما ساختمان در زیباسازی شهر تاثیر گذار است، از این رو لازم است تمامی اصول و نکات طراحی نما مورد توجه قرار گیرد و طراح نما دارای تجربه و مهارت بالایی به منظور اجرای ضوابط نما براساس استانداردهای موجود داشته باشد.  در نتیجه لزوم دریافت مشاوره و همکاری با شرکت‌های مهندسی طراحی نما و معماری انکار ناپذیر می‌باشد. 

طراحی نمای ساختمان چیست؟

مراحل طراحی نما ساختمان دفتر یاد

مراحل طراحی نما در دفتر یاد بر اساس فاکتورها و استانداردهای خاصی می‌باشد که بیان می‌داریم.

  1. دریافت مشاوره رایگان توسط کارشناسان در رابطه با طراحی نمای ساختمان
  2. قیمت گذاری و ارزیابی هزینه بر حسب متراژ و سبک انتخابی نما
  3. بازدید از محل پروژه به منظور برداشت ابعاد و اندازه‌ها 
  4. استارت طراحی نما و انجام مرحله به مرحله پروژه
مراحل طراحی نما ساختمان دفتر یاد

اهمیت طراحی نما ساختمان

در نحوه طراحی نمای ساختمان، پلان‌ها باید به بهترین شکل اجرا گردد تا رضایت کامل کسب شود. یک ساختمانی که نمای بیرونی جذابی ندارد، نمی‌تواند حس کنجکاوی افراد را برای دیدن بخش‌های داخلی ترغیب نماید. 

نکات بسیاری در نحوه طراحی نمای ساختمان تاثیرگذار است که به طور کلی به سه بخش سبک، کاربری و مصالح نما تقسیم بندی می‌شوند. ایجاد تعادل و تناسب بین این سه مورد، از اهمیت بالایی برخوردار است. 

 
اهمیت طراحی نما ساختمان

طراحی نما به سبک کلاسیک

طرح نمای ساختمان کلاسیک که به نام نمای رومی نیز معروف است از المان طراحی غرب نشات گرفته است و شامل ستون‌های بلند و سردرهای باشکوه می‌باشد. نوع متریال در نمای رومی، سنگ است و در نتیجه در شمار نماهایی محسوب می‌گردد که دارای قیمت بالایی می‌باشد. مصالح پیش ساخته نیز از دیگر متریال پرکاربرد در این سبک از نما است. 

طراحی نما به سبک کلاسیک

طراحی نما به سبک مدرن

نوع طراحی نما به سبک مدرن، در عین حال که بسیار ساده است، با طرح‌های پیچیده و دارای جزئیات شناخته می‌شود. در این سبک از خطوط عمودی و افقی استفاده می‌شود و برعکس نمای کلاسیک، در نمای بیرونی سبک مدرن، از المان‌های زیاد و متفاوتی استفاده نمی‌شود. 

طراحی نما به سبک مدرن

طراحی نما به سبک نئوکلاسیک

این سبک از طراحی نما بسیار شبیه سبک کلاسیک می‌باشد با این تفاوت که در طراحی آن از جزئیات و ابزارهای بسیار ساده‌ای استفاده می‌شود. در این سبک شاهد اغراق و توجه به جزئیات نخواهیم بود. 

طراحی نما به سبک نئوکلاسیک

طراحی نما به سبک مینیمال

استفاده از خطوط مستقیم در نحوه طراحی نمای مینیمال به چشم می‌خورد. نوع طراحی این سبک غالبا به صورت سفید و تک رنگ است. از جزئیات در آن استفاده نمی‌شود و نمای ساده‌ای دارد. ساختار طراحی نمای مینیمال بر پایه کمترین استفاده از متریال و اجرای کاربردی نما می‌باشد. 

طراحی نما به سبک مینیمال
  1. آشنایی با انواع طرح نمای ساختمان

    انتخاب نوع کاربری ساختمان از دیگر پارامترهای طراحی نمای ساختمان است. انواع کاربری‌های طراحی نمای ساختمان شامل موارد زیر می‌باشد. 

    طراحی نما مسکونی

    انواع سبک‌های موجود که در طراحی نمای ساختمان معرفی گردید، در طراحی نمای مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما به طور غالب از طرح نمای کلاسیک در طراحی استفاده می‌شود. 

    طراحی نما اداری

    نوع طراحی نمای بیرونی ساختمان اداری، باید به نحوی باشد که فضای داخلی ساختمان را القا نماید و نحوه طراحی نما باید با توجه به زمینه فعالیت ساختمان انتخاب گردد. 

    طراحی نما تجاری

    در نمای تجاری، افزایش جذابیت از طریق انتخاب مناسب طرح و رنگ تاثیر بسیاری دارد. انتخاب مصالح بیرونی از جمله موارد تاثیر گذار و اولویت بسیار مهم می‌باشد چرا که باید به نحوی باشد که ویژگی دعوت کنندگی داشته باشد. 

    طراحی نما ویلا

    به دلیل اینکه نمای ویلایی ارتباط دیداری بسیاری با ساکنان دارد و فضایی برای استراحت و آرامش می‌باشد، نمای ویلا از اهمیت بالایی برخوردار است. 

    انواع متریال در طراحی نما

    از جمله موارد مهم در طراحی نما ساختمان، انتخاب متریال مناسب است. متریال دارای انواع مختلفی می‌باشد که حسب مورد از ویژگی‌ها و قیمت‌های مختلفی نیز برخوردار است. با آگاهی از ویژگی و مشخصات، می‌توان توازن و سنخیت را میان سبک و نوع متریال ایجاد نمود. 

    از جمله مواردی که انتخاب متریال را دارای اهمیت می‌نماید، توجه به نوع و شرایط اقلیم آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی می‌باشد. در ادامه انواع متریال برای طراحی نما را معرفی می‌نماییم.

    طراحی نمای شیشه‌ای

    انتخاب طراحی نمای شیشه‌ای سبب می‌شود تا از نور بیشتری برخوردار گشت همچنین شعاع دید بالاتری به نسبت فراهم می‌گردد. این سبک از نما عایق صوتی و حرارتی نیز می‌باشد. 

    طراحی نمای آجری

    نمای بیرونی آجری از پرکاربردترین نماهای ساختمان است که دلیل آن فراوانی مصالح این سبک می‌باشد. 

    طراحی نمای سنگ

    نمای سنگ از جمله متریالی می‌باشد که همواره از گذشته تاکنون مورد توجه قرار گرفته، از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار است و محدودیتی از بابت اجرا در موقعیت‌های جغرافیایی مختلفی ندارد. 

    تاثیر نورپردازی در طراحی نمای ساختمان

    در طول روز، نما زیبایی خاص خودش را دارد و تاثیر بسیاری در جذابیت بصری افراد دارد. اما در تاریکی شب، در صورتی که از نورپردازی اصولی برخوردار نباشد، زیبایی آن قابل رویت نمی‌باشد. انواع نورپردازی به دو نوع طولی و عرضی تقسیم می‌شود که نورپردازی طولی سبب می‌شود ساختمان بلندتر دیده شود و نورپردازی عرضی به عرض ساختمان اضافه می‌کند و از ارتفاع آن می‌کاهد. 

    قیمت طراحی نمای ساختمان

    قیمت طراحی نما ساختمان بر حسب فاکتورهای مختلفی همچون نوع سبک، نوع سازه، متراژ، انتخاب نوع متریال، میزان تجربه و مهارت طراح  و.. متفاوت می‌باشد. شایان ذکر است که طی جلسه‌ای که مجموعه دفتر یاد با کارفرما برگزار می‌کند، بر حسب بودجه و سلیقه کارفرما، نوع نمای بیرونی ساختمان تعیین و انجام می‌شود. به عنوان نمونه طراحی نمای کلاسیک به لحاظ هزینه و متریال با طراحی نمای مدرن بسیار متفاوت است. 

    سخن پایانی

    نوع و کیفیت طراحی نمای ساختمان بر ارزش گذاری ساختمان تاثیر می‌گذارد در نتیجه بهتر است به صورت حرفه‌ای، با کیفیت بالا و مناسب‌ترین متریال انجام گیرد. برای انجام نما به صورت تخصصی لازم است از یک مجموعه حرفه‌ای و کاربلد کمک گرفت. مجموعه دفتر یاد یکی از بهترین شرکت‌هایی است که دارای تجربه بسیاری در زمینه طراحی نما می‌باشد. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره پروژه خود از این مجموعه با شماره‌های ارتباطی تماس بگیرید. 

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید